معرفی برند فاکسکان
فاکسکان بهعنوان بزرگترین تولیدکنندهی پیمانکاری صنعت الکترونیک در جهان شناخته میشود.
فاکسکان تولیدکنندهی پیمانکاری محصولات الکترونیکی است که مرکز آن در توچنگ و شهر نیو تایپه تایوان(کشوری در شرق آسیا) قرار دارد.آنها بهعنوان بزرگترین ارائه دهندهی خدمات تولید تجهیزات الکترونیک در جهان شناخته میشوند.این شرکت سعی دارد محصولات خود را در آسیا با نام WinFast و در غرب با نام Foxconn، مستقیماً وارد بازار مصرفکنندگان شود.
امروزه اکثر شرکتهای بزرگ دنیای مانند اپل،مایکروسافت،هوآوی و سونی برای تولید محصولات سختافزاری خود با فاکسکان وارد معامله میشوند.
آنها با تولید کالاها با هزینه پایین در ابعاد گسترده با وجود تمام انتقادهایی که در سالهای گذشته برای شرکت تایوانی بههمراه داشته است،به فعالیت خود ادامه میدهند.
محصولات شرکت فاکسکان شامل: رایانه، دستگاههای الکترونیکی، مخابراتی، کابلهای رابط، نمایشگر مسطح، کنسول بازی، مادربورد، رایانه کارساز (سرور)،باتری موبایل فاکسکان و تلویزیون را شامل میشود.
تاریخچه تاسیس فاکسکان
فاکسکان با وجود نوپا بودن و جدید بودن به موفقیتهای زیادی دست پیدا کرد.تری گو این شرکت را در سال ۱۹۷۴ و بهعنوان تولیدکنندهی قطعات برقی راهاندازی کرد.اولین کارخانه این شرکت در شنژن تاسیس شد.
کسبوکار فاکسکان در دههی ۱۹۸۰ با رشد مناسبی همراه شد. تری گو برای جذب مشتریان جدید در بازار بزرگ ایالات متحده، تصمیم گرفت که بازدیدی گسترده آن داشته باشد.
او دریافتکه صنعت الکترونیک و کامپیوتر در ایالات متحده با سرعت رشد میکند و تصمیم داشت تا سهم بزرگی از بازار این کشور را به دست بیاورد. بازدید تری گو از ایالات متحده، نزدیک ۱۲ ماه طول کشید و شامل سفر به ۳۲ ایالت شد. او با یک خودرو در سرتاسر ایالات متحده سفر کرد.افرادی که با گو دیدار داشتند و بعدا بهعنوان همکار کنارش حضور داشتند، تمایل کارآفرین تایوانی و مهارت او به توسعه و گسترش کسبوکار را تحسین میکنند.
تری گو موسس برند فاکسکان
نفوذ فاکسکان به بازار چین
با وجود استقرار رسمی فاکسکان در تایوان، با شنژن شناخته میشود. شنژن در جنوب شرق چین قرار دارد و مرکز فعالیت شرکت فاکسکان میباشد.
فعالیت در شهر شنژن سبب تبدیل فاکسکان از یک شرکت پیمانکاری ساده به بزرگترین مرکز استخدامی شده است.
شنژن از سال ۱۹۷۹ به منطقهی ویژهی اقتصادی تبدیل شد تا پذیرای سرمایههای خارجی و فعالیت گستردهی اقتصادی باشد.در واقع چین مزیت زیادی برای آنان داشت از جمله مناطق ویژهی اقتصادی، نیروی انسانی ارزان، زمین ارزان، دسترسی به بندرگاهها و فرودگاهها برای سهولت صادرات، مالیات کمتر بر درآمد سازمانها و دیگر تسهیلات مالیاتی و اعتباری را دراختیار تولیدکنندهها قرار میدادند.
ادغام عمودی
ادغام عمودی به این معنی است در،یک شرکت، دو یا چند فاز تولید را که عموما بهصورت مجزا در شرکتهای دیگر انجام میشود، با هم ترکیب میکند. این مشابه کاری است که اپل انجام میدهد. اپل با این کارکنترل بخشهای سختافزار و نرمافزار را در دست دارد. به تعریف ساده، آیفون از سیستمعامل ios استفاده میکند که توسط اپل طراحی شده و پردازندههای اجرا کنندهی نرمافزار نیز توسط همان شرکت طراحی میشوند. با وجود اینکه تخصص و فعالیت عمیق یک شرکت در حوزهای خاص، مزایای زیادی دارد، این سبک از فعالیت و کنترل تمامی بخشها، در برخی صنایع منطقی و خوب بهنظر میرسد.
ادغام عمودی در فاکسکان این طور بودکه این شرکت، مواد مورد نیاز خود را تولید کند و خطوط تولیدی خود را در بالاترین بازدهی به کار بگیرد.فاکسکان تلاش میکرد تا هرچه بیشتر، قطعات را در داخل کارخانههای خود تولید کرده و بهنوعی زنجیرهی تأمین از سطوح پایینی را کوچک کند.بههرحال فرایندهای توسعهای باعث شدند تا فاکسکان، سفارشهای مهمی را از شرکتهای بزرگ همچون سامسونگ الکترونیکس، HP، سونی (پلیاستیشن)، اپل، مایکروسافت (ایکسباکس)، دل و نوکیا دریافت کند.
فرهنگ سازمانی
فرهنگ سازمانی فاکسکان تقاضای کارشدید از کارگران خود دارد.هیچگونه پذیرش اشتباه یا عدم بازدهی در فاکسکان پذیرفته نمیشد.
ساعتهای کاری نیز بسیار طولانی و خستهکننده بودند. برخی شیفتهای کاری، ۱۲ تا ۱۴ ساعت تنظیم میشد.تنبیه کردن در کارخانه های فاکسکان خیلی شدید بوده است و حتی ممکن است هنوز هم به همان روند ادامه بدهند.خط تولیدی که شامل ۶۰ تا ۷۰ مرحله مونتاژ ساده (مثلا سفت کردن یک پیچ) بود، هیچگاه اجازهی اشتباه را به یک کارگر نمیداد و یک خطا، شاید با توبیخ در حضور دیگران همراه میشد. اشتباه مجدد، بهراحتی اخراج را بههمراه داشت.علت معروفیت شرکت فاکسکان خودکشی های مجموعه ای در این شرکت بوده و حتی پای اپل را هم به این داستان باز کرد.داستان چالش فاکسکان، به اپل هم متصل شد. بههرحال آنها بزرگترین شریک فاکسکان بودند. حتی نویسندههای طرفدار اپل هم اعتقاد داشتند شرکت آمریکایی نباید محصولاتش را در شرکتی تولید میکرد که شرایط کاری بسیار ناراحتکنندهای داشت.
یکی از خودکشیهای فاکسکان در سال ۲۰۰۷ و دیگری در سال ۲۰۰۹ رخ داد. طبق آمار ها خودکشی در سال ۲۰۱۰ به ۱۸ مورد اقدام و ۱۴ مورد مرگ رسید.فرهنگ کاری تری گو، به گونهای بود که فشار بالایی را به کارگران وارد کرد ولی از دید خود تری گو این حجم کار بسیار عادی بود. او طرفدار کار زیاد بود و به هیچ وجه تعادل مناسبی بین زندگی کاری و شخصی نداشت.
پس از ثبت گزارش نهمین خودکشی، شرکت سه میلیون متر مربع پوشش توری را در مراکز تولید و استراحت نصب کرد تا از خودکشی کارگران با پریدن از ساختمان، مقابله کند.
وضعیت فعلی
فاکسکان با وجود تمام بحران های سال ۲۰۱۰ به خوبی پیشرفت کرد بطوریکه حتی توانست از سهام داران شرکت شارپ شود. فاکسکان ابتدا ۱۰ درصد از سهام شرکت ژاپنی را در سال ۲۰۱۲ خریداری کرد و بعدا سهام خود را در زیرمجموعههای تولید نمایشگر و بخشهای دیگر افزایش داد. از سال ۲۰۱۶، سهام عمدهی شارپ دراختیار فاکسکان قرار دارد و بهنوعی،امروز بهعنوان زیرمجموعهی شرکت تایوانی فعالیت میکند.